НОВИНИ

Цачева: Има време до изборите за президент, фокусът е върху реалното управление

Въпросът с излъчването на кандидатпрезидентската двойка ще получи своя отговор тогава, когато му дойде времето. Това заяви в "Панорама" председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

bnt avatar logo
от БНТ
21:24, 27.05.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
Цецка Цачева, председател на Народното събрание: Пред нас има немалко месеци. Държавният глава изпълнява функциите си като такъв – господин Росен Плевнелиев. В момента за ГЕРБ усилията, фокусът е в реалното управление на страната в момента. Не казвам, че президентските избори са маловажни. Това също е един от въпросите, които българските граждани очакват да получат като отговор. Но има много време до старта на кампанията. Така че още малко търпение.
БНТ: Защо обаче му оставихте на него горещия картоф с референдума на Слави Трифонов? Защо вие в парламента не сезирахте Конституционния съд за референдума? Толкова ли ви е страх от Слави?
Цецка Цачева: Не става дума за страх. Всеки един народен представител по начина, по който е гласувал, е обективирал своята воля. Много, как да се изразя, провокативни са част от въпросите, които в прав текст засягат статуквото. За мен лично като юрист, наясно с решенията на Конституционния съд, които днес се съдържат в мотивите на президента, който днес се обърна именно към Конституционния съд, аз лично съм убедена, че някои от въпросите са на границата, но тази граница трябва да я каже единствено компетентната институция у нас и това е именно Конституционният съд.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румяна Бъчварова посети село Енина, за да се запознае с щетите от наводнението
Румяна Бъчварова посети село Енина, за да се запознае с щетите от наводнението
Първата 3D принтирана сграда в Дубай
Първата 3D принтирана сграда в Дубай