НОВИНИ

23% одобрение за коалиционното правителство на Борисов с патриотите

Предпазлив оптимизъм за политическото и икономическото развитие на страната в началото на третия кабинет Борисов - това отчита регулярното тримесечно изследване на "Алфа Рисърч". Според изследването кабинетът и премиерът стартират с доверие почти идентично на това от кабинета Борисов 2. Запазва се високият рейтинг на президента Румен Радев, а сред политическите лидери най-одобряван е Бойко Борисов.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
11:00, 26.06.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Месец след поемане на управлението коалиционното правителство между ГЕРБ и Обединените патриоти има одобрение от 23% срещу 33% неодобрение. 44 % от анкетираните не могат да изразят мнение.

Премиерът Борисов запазва съизмеримо с предишното управление на ГЕРБ доверие от 32 на сто.С тази подкрепа той остава най-одобряваният политически лидер, следван от Красимир Каракчанов с 28 % одобрение и Корнелия Нинова - с 27 на сто.

Запазва се високия положителен рейтинг на президента Румен Радев от 57 на сто, с което президентската институция продължава да е единствената с устойчива подкрепа.

Що се отнася до електоралните нагласи - ГЕРБ има подкрепа от 25,7 на сто, БСП - 19,6 % , Обединените патриоти - 6,3 на сто и ДПС - 5,2 на сто.Следват Воля, Реформаторския блок, "Да, България" и Нова република.

Изследването е проведено между 12 и 22 юни 2017-та сред 1024 пълнолетни граждани и е осъществено от Алфа рисърч и Нова телевизия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой контролира търговията с храна в интернет?
Кой контролира търговията с храна в интернет?
Подобряват автомобилния трафик в Разград
Подобряват автомобилния трафик в Разград