НОВИНИ

Агенция "Афис": Балотаж между кандидата на ГЕРБ и ген. Румен Радев

Балотаж между кандидата за президент на ГЕРБ и подкрепения от БСП - ген. Румен Радев. Такава е прогнозата на социологическата агенция "Афис" за предстоящите избори. Допитването е извършено преди регистрацията на бившия премиер Пламен Орешарски и без да е ясно името на кандидата, който ще издигне ГЕРБ.

Айше Сали
от Айше Сали
18:00, 28.09.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
агенция афис балотаж кандидата герб ген румен радев

Балотаж между кандидата за президент на ГЕРБ и подкрепения от БСП ген. Румен Радев. Такава е прогнозата на социологическата агенция "Афис" за предстоящите избори. При проучването, осъществено в периода 16-20 септември, около 10% от анкетираните са отговорили, че ген. Румен Радев има качества да бъде президент. Близо 6% смятат за подходящ кандидата на ГЕРБ, независимо кой е той. 3.4% пък определят като такъв премиера Бойко Борисов. Четвъртото място е за кандидата на АБВ Ивайло Калфин.

Социологическата агенция обаче подчертава, че допитването е извършено преди регистрацията на бившия премиер Пламен Орешарски и без да е ясно името на кандидата, който ще издигне ГЕРБ. Оценката за работата на президента Росен Плевнелиев в навечерието на новите избори потвърждава обосноваността на решението му да не се кандидатира повторно, констатират от "Афис". Половината от анкетираните смятат, че той не е успял да посочи общи цели, които обединяват различните интереси в обществото, не е показал лидерски качества и не е разбирал живота на обикновените хора.

Всеки четвърти смята че трябва да има предсрочни парламентарни избори. Ако те бяха днес, 25% от избирателите биха гласували за ГЕРБ, 15% - за БСП, 6% за ДПС, по 3% за Реформаторския блок и сбора от партиите в Патриотичния фронт, 2% за АБВ, по 1% за Движение 21 и Атака. Проучването показва още, че едва 18% от избирателите знаят, че гласуването вече е задължително.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристалина Георгиева влиза в битката за генерален секретар на ООН
Кристалина Георгиева влиза в битката за генерален секретар на ООН
Румяна Бъчварова: В България няма да се създават нови центрове за бежанци
Румяна Бъчварова: В България няма да се създават нови центрове за бежанци