НОВИНИ

Ангелкова: Следим обстановката в Турция, за да можем да съдействаме на всички

Министърът на туризма Николина Ангелкова каза в студиото на "Още от деня", че днес е проведена среща с всички туроператори, които работят на този пазар. "Следим информацията и това какво се случва в Турция, за да можем да съдействаме на всички", каза Ангелкова

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
19:11, 20.07.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Ангелкова уточни, че още в деня, в който се случи опита за преврат от министерството са в контакт с всички туроператори. Тя каза, че две от големите туроператорските компании, които имат чартърни програми още в същия ден са върнали туристите, пожелали да се върнат обратно у нас. Към момента по информация на туроператори се изпълняват програми в егейска Турция, с тези които имат желание да почиват там. Ние настояваме да се изпълняват указанията на външно министерство, подчерта Николина Ангелкова.

На днешната среща е била обсъдена възможността за откриване на горещ телефон специално за туроператори. Това може да се случи още следващата седмица, каза министър Ангелкова.

По информация на представители от туристическия бранш българските туроператори могат да загубят до 100 млн евро заради откази от заявени екскурзии и почивки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученици разказват за преживяното в Турция
Ученици разказват за преживяното в Турция
До 1 октомври въвеждат пръстови идентификатори за всички болници
До 1 октомври въвеждат пръстови идентификатори за всички болници