НОВИНИ

Полицията използва сълзотворен газ срещу демонстранти в Тирана

Бурни антиправителствени протести на опозицията в Албания. Полицията използва сълзотворен газ и водни струи срещу хиляди демонстранти, които се опитаха да нахлуят в сградата на Министерския съвет в Тирана. Искането е за оставка на премиера Еди Рама по обвинения в корупция. Съобщава се за двама ранени полицаи и четирима демонстранти с дихателни проблеми.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
18:24, 16.02.2019
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Камъни и димки полетяха към правителствения комплекс в Тирана, десетина демонстранти успяха да проникнат във вътрешността, но бяха изтласкани обратно от силите на реда. Ситуацията е извън контрол, обяви Лулзим Баша, лидер на опозиционната дясноцентристка Демократическа партия.

;

Според него полицията е допуснала демонстрантите да доближат сградата, за да ги подтикне към насилие и така премиерът Еди Рама да може да обвини опозицията. 54-годишният министър -председател кара втори мандат на поста от 2017 г. Снощи той обяви, че днес няма да е в Тирана.

Лулзим Баша - лидер на Демократическата партия: Албания е в дълбока политическа и икономическа криза. Съюзът между престъпници и политици доведе до пленяване на държавата.

Петпартийната албанска опозиция настоява за служебен кабинет, който да организира предсрочни парламентарни избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антифашисти протестираха срещу Луковмарш пред българското посолство в Берлин
Антифашисти протестираха срещу Луковмарш пред българското посолство в Берлин
Срути се част от сграда на университет в Санкт Петербург
Срути се част от сграда на университет в Санкт Петербург