НОВИНИ

Благоевград вече с 60 санирани блока

Откриха още четири санирани блока в Благоевград. Обновените панелни сгради се намират в квартал „Струмско”. За официалната церемония в областния център дойдоха премиерът Бойко Борисов и регионалният министър Лиляна Павлова.

bnt avatar logo
от Антония Сукалинска
20:50, 02.11.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Санираните сгради в Благоевград са вече 60, по още толкова се работи в момента. Хората, които вече живеят в обновени блокове казаха, че са доволни.

Методи Сотиров

"То не е само санирането - сменени са водопроводните щранговете, мазетата са изолирани, таванът, покривът е направен. Мисля, че досега, просто още не е дошла зимата, но ефектът се усеща. Аз се отоплявам на парно и когато не е запалено парното, вътре е 20 градуса – значи ефектът е голям."

Общо 8500 жилища в Благоевград ще бъдат санирани безплатно по националната програма. За региона правителството определи 100 милиона лева.

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие
"2000 сгради се правят на територията на страната, а имаме чакащи още 2500 – вървят по Вашия пример."
Бойко Борисов, министър-председател на Република България
"До края на годината около половин милиард сме заделили да платим за тея, които са готови, милиард сме сложили за догодина. Имайте предвид, че 160 фирми – това е за бизнеса, за малките предприемачи. Работници не стигат, скелета не стигат."

Над 80% от панелните блокове в Благоевград ще бъдат санирани безплатно. Почти всички ще бъдат завършени до края на годината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 800 трудови нарушения в Благоевградска област за месец
Над 800 трудови нарушения в Благоевградска област за месец
Второкласничка вдъхнови хиляди с патриотична песен посветена на България
Второкласничка вдъхнови хиляди с патриотична песен посветена на България