Бойко Борисов се среща с руския премиер Дмитрий Медведев

Българският премиер Бойко Борисов ще се срещне с руския премиер Дмитрий Медведев в рамките на Първия каспийски икономически форум в Туркменистан.

Александър Марков
от Александър Марков Оп.: Ивайло Стоянов
05:49, 12.08.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Очаква се в центъра на разговорите между двамата да бъдат енергийните проекти от интерес за двете страни. Премиерът вече се срещна с иранския вицепрезидент Есхаг Джахангири. Това е третият ден от визитата на българския премиер в Туркменистан по покана на президента на централноазиатската страна Гурбангули Бердимухамедов. България се опитва да договори суапови сделки за природен газ от Туркменистан чрез инфраструктурата на трети страни в договореност и с руската страна, обяви вчера българският премиер.

;

В рамките на посещението Борисов обяви, че България преговаря за привличането на голяма инвестиция от 1,5 млрд. долара за разкриването на завод за акумулаторни батерии, гарантира, че България ще има завод за автомобили и че български компании вече инвестират 130 млн. в Туркменистан.

;

ѝСлед четвъртото заседание на Междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество двете страни подписаха пет споразумение в сферата на външните работи, транспорта, икономиката и спорта. В делегацията, водена от премиера са регионалният министър Петя Аврамова, икономическият Емил Караниколов, транспортният Росен Желязков и бизнесмени.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Жълт код за опасни горещини в почти цялата страна
Жълт код за опасни горещини в почти цялата страна
Събор на тръбачите и тази година се провежда в Гуча
Събор на тръбачите и тази година се провежда в Гуча