САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Четири китайски града забраниха коледна украса

Най-малко 4 китайски града и един цял район са забранили коледната украса по улиците тази година, предаде Асошиейтед прес.

от БТА
09:36, 24.12.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света
четири китайски града забраниха коледна украса

Агенцията е научила, че християнските черкви са били предупредени да не пускат деца по време на коледните празници, а най-малко 10 училища из цялата страна са забранили да се празнува Коледа в сградите им.

В по-голямата част от Китай масовото коледно пазаруване и размяна на подаръци е широко разпространено, но от най-високо политическо равнище в управляващата комунистическа партия се задава тон да се набляга на традиционната китайска култура. При управлението на президента Си Дзинпин потискането на религията е системна практика, която застрашава и Дядо Коледа, отбелязва АП.

Трудно е да се получи цялостна представа колко широко разпространени са забраните да се празнува Коледа, но изследователи казват, че тези забрани се засилват при управлението на Си. Изглежда, че няма централно организиран поход срещу Дядо Коледа,а по-скоро засилваща се съпротива срещу "вносните" традиции от местни власти, стремящи се да подкрепят вълната от нарастващия културен национализъм, добавя АП.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Футболисти от Локомотив Пловдив помагат на болно дете
Футболисти от "Локомотив" Пловдив помагат на болно дете
Фотографът Тина Бояджиева за кампанията, посветена на майчинството и кърменето
Фотографът Тина Бояджиева за кампанията, посветена на майчинството и кърменето