НОВИНИ

Четирима задържани за убийството на журналистката в Северна Ирландия

Четирима мъже бяха арестувани по силата на законите за тероризма във връзка с убийството на журналистката Лира МакКий в Лондондери миналия месец, съобщиха полицейските сили на Северна Ирландия.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:50, 09.05.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света
четирима задържани убийството журналистката северна ирландия

"Детективите извършиха претърсвания в четири къщи в града и арестуваха четирима души във връзка с насилието, организирано по улиците на Креган във вечерта на убийството на Лира МакКий", заяви старши детектив Джейсън Мърфи.

Мъжете, които са на възраст 15, 18, 38 и 51 г., в момента са разпитвани под арест съгласно законодателството за тероризма, добави полицията.

29-годишната МакКий, която редовно информира за проблемната история на Северна Ирландия, беше простреляна в главата на 18 април, когато бунтовници се сблъскаха с полицията във втория по големина град в британската провинция.

Дисидентската републиканска фракция Нова ИРА пое отговорността и се извини, като каза, че изстрелите са били насочени към полицията.

Убийството предизвика спомени от трите десетилетия на насилие в провинцията и предизвикаха осъждане в целия политически спектър, включително в съседната Република Ирландия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов пристигна в Сибиу за лидерската среща на ЕС
Борисов пристигна в Сибиу за лидерската среща на ЕС
Съдът се произнесе по две от жалбите срещу събаряне на постройки във Войводиново
Съдът се произнесе по две от жалбите срещу събаряне на постройки във Войводиново