НОВИНИ

Данъчни запечатаха 6 търговски обекта за неиздаване на касови бележки в Бургас

Продължават масовите проверки на данъчни инспектори по морето. Днес, в центъра на Бургас, за неиздадени касови бележки бяха запечатани 6 търговски обекта. За миналия месец в морския град са направени над 300 проверки и са запечатани 80 търговски обекта.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
15:40, 04.07.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Обект на днешната акция на данъчните инспектори стана търговски базар на площад "Тройката" в Бургас. По схемата "таен клиент" сутринта са били направени контролни покупки от различните магазинчета и след неиздаването на касови бележки данъчните съставиха протоколи и запечатаха няколко обекта.

Диляна Колева - продавачка: "Не ни е за първи път, но такава масова акция, каквато направиха тука - представят се като клиенти, без никаква легитимация, без нищо и после... Всеки може да си закупи, но какви протоколи се правят-никой не знае."

Ако нарушението е първо за търговеца, обектът се запечатва за две седмици, а ако е второ данъчните го затварят за един месец.

Христо Узунов - говорител на НАП-Бургас: "Нямаше да има нито един запечатан обект, ако бяха издавали касови бележки. Ние не желаем запечатването на търговски обекти, желаем спокоен, нормален сезон. Всеки да печели, но всеки да плаща дължимите данъци спрямо реализираните обороти."

За да помагат на бургаските данъчни, там са командировани инспектори и от други градове на страната. Проверките по Южното Черноморие ще продължи до края на активния летен сезон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все още не е ясна причината за грешката в първото класиране за гимназиите
Все още не е ясна причината за грешката в първото класиране за гимназиите
​Нов случай на неясно отравяне вдигна на крак полицията във Великобритания
​Нов случай на неясно отравяне вдигна на крак полицията във Великобритания