НОВИНИ

Демократите искат специално изслушване на Робърт Мълър

В САЩ - демократите искат публично изслушване на специалния прокурор Робърт Мълър. Неговият доклад за предполагаемата намеса на Русия в президентските избори в Щатите предизвика вълна от коментари. Според Москва продължава да няма доказателства за тази теза. Още за исканията на демократите и реакциите след появата на редактираната версия на доклада.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
18:17, 19.04.2019
Чете се за: 00:54 мин.
По света

„Някои изказвания в доклада на Робърт Мълър са пълни глупости“, гласи поредното послание на Доналд Тръмп в Туитър за доклада на спецпрокурора. Малко след появата на редактираната версия на документа, той написа „Играта свърши - няма намеса, няма възпрепятстване“. Посланието е явна препратка към популярния сериал „Игра на тронове“ и е поместено на подходящ фон.

За демократите обаче играта вероятно сега започва и те заявиха, че ще продължат натиска върху държавния глава в частта "възпрепятстване на правосъдието".

Адам Шиф, председател на комисията по разузнаване на Камарата на представителите: Със сигурност играта не е свършила и ние имамe да разберем още доста от това, което е редактирано в доклада. И отново - в него става дума за това кое е криминално и кое не. Други действия, които биха компрометирали президента или хората около него, може да са или да не са включени в доклада.

448 страници са резултатът от 22 месечна работа и събиране на показания на повече от 500 души.

;

Докладът, или редактираната му версия, постановява, че няма сговор между екипа на Тръмп и Русия, но по отношение на възпрепятстването на правосъдието заключенията не са категорични. Русия изрази разочарование от качеството на документа на Мълър и компания.

Дмитрий Песков, говорител на Кремъл: Като цяло, докладът, както и преди, не включва аргументирани доказателства за това, че Русия се е намесвала в изборния процес в Съединените щати.

Докладът вече е отпечатан като книга и интересът към него е огромен. Особено след като станаха ясни доста любопитни подробности: "С мен е свършено", казал Тръмп и се свлякъл във фотьойла си в Овалния кабинет, след като разбрал, че именно Мълър ще води специалното разследване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Журналистка беше убита в Северна Ирландия
Журналистка беше убита в Северна Ирландия
От БСП обвиниха АПИ, че не желае проверка на пътищата от независима лаборатория
От БСП обвиниха АПИ, че не желае проверка на пътищата от независима лаборатория