НОВИНИ

Арести в Испания: Полицията разби група за манипулиране на тенис мачове

Испанската полиция разби група за манипулиране на тенис мачове. Арестувани са 83 души, 28 от тях са професионални състезатели.

Радостин Любомиров
от Радостин Любомиров
17:05, 10.01.2019 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
По света

По време на акцията са претърсени 11 къщи, от които са иззети 167 хиляди евро, пушка, повече от 50 електронни устройства, кредитни карти и пет луксозни автомобила.

Органите на реда са замразили 42 банкови сметки. Имената на задържаните не се споменават на този етап от операцията. Според Ройтерс е задържан тенисист, който е участвал в последното издание на Откритото първенство на Съединените щати.

От Европол съобщават, че разследването срещу престъпната група е стартирало още през 2017 г. Миналата година един от шефовете в централата Серджо Дорис в специално интервю пред БНТ обясни защо тенисът се е превърнал в обект на уговаряне на мачове.

Серджо Д'Орис, дирекция "Борба с организираната престъпност" на Европол: Наблюдаваме все повече мачове, които са били уредени, особено като имаме предвид, че това е индивидуален спорт и е много по-лесно да се договориш с индивидуалния играч, отколкото за колективните спортове. Най-висок е рискът при по-непопулярните турнири, които са най-лесни за манипулиране.

В Испания това е вторият случай на масови арести. През 2016 г. 34-ма попаднаха под ударите на закона заради манипулирането на срещи в тениса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Килиан Мбапе е най-скъпият футболист в Европа
Килиан Мбапе е най-скъпият футболист в Европа
Пловдивска общинска болница може да остане без медицински сестри
Пловдивска общинска болница може да остане без медицински сестри