НОВИНИ

Оцелелите измръзнали мигранти са без опасност за живота

Мигрантите, които бяха открити измръзнали и в безпомощно състояние в района на Малко Търново, остават за лечение в болницата в Бургас. Животът на всички оцелели вече е вън от опасност.

оцелелите измръзнали мигранти без опасност живота
bnt avatar logo
от БНТ
06:33, 08.02.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

В нощта срещу неделя две жени от групата - на 15 и 30 години починаха от измръзване в труднодостъпен район в Странджа. Жените прекосили незаконно границата от Турция през планинската местност заедно с още 18 души, сред които и няколко деца. Част от тях били боси в студеното време.

Спътниците на загиналите жени бяха открити в безпомощно състояние и с различни степени на измръзване заради зимните условия в Странджа. Наложи се гранични полицаи да ги носят на ръце до автомобилите, с които ги транспортираха до болницата в Бургас.

След лекарска намеса пострадалите деца вече се възстановяват и се очаква днес те да бъдат предадени на отговорните институции. В реанимацията на болницата остават мъж и жена от групата.

Вчера те бяха изведени от кома и състоянието им се подобрява. Тепърва ще се изяснява произходът на задържаната група, тъй като чужденците са без документи за самоличност. След като бъдат излекувани, те ще бъдат настанени в Центъра за мигранти в Елхово.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Международната организация по миграция: Ще дойдат милион бежанци
Международната организация по миграция: Ще дойдат милион бежанци
Грипната епидемия се разпространява?
Грипната епидемия се разпространява?