НОВИНИ

Израелският премиер Бенямин Нетаняху във Вашингтон

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху е на посещение във Вашингтон. Той е третият чуждестранен лидер, когото американският президент Тръмп приема в Белия дом след премиерите на Япония и Канада.

Фани Аронова
от Фани Аронова
20:07, 15.02.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Администрацията на Доналд Тръмп се смята за про-израелски настроена. Преди срещата с Нетаняху, директорът на ЦРУ Марк Пампео е разговарял с палестинския президент Махмуд Абас, на Западния бряг.

Представител на Белия дом, пожелал анонимност заяви, че Вашингтон няма да настоява израелско-палестинския конфликт да се реши чрез две държави в Близкия изток. Неотдавна беше съобщено, че Доналд Тръмп обмисля да премести американското посолство от Тел Авив в Ерусалим.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Нашата администрация е решена да работи с Израел и общите ни съюзници за стабилност в региона и това включва да работим за мирно споразумение между Израел и палестинците. Съединените щати ще насърчат постигането на мир и добро мирно споразумение. Ще работим за това много усърдно. Но самите страни трябва да договорят пряко такова споразумение. Разглеждам решенията за две държави или за една държава и харесвам онова, което харесват двете страни. Мога да приема което и да е от тях. Мислех, че решението с две държави е по-лесно, но ако Израел и палестинците са доволни, и аз ще съм доволен от това, което харесва на тях.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бизнес с енергийни блокчета
Бизнес с енергийни блокчета
Над 200 семейства в Гоцеделчевския край чакат трети месец парите си от тютюна
Над 200 семейства в Гоцеделчевския край чакат трети месец парите си от тютюна