НОВИНИ

Как България ще отбележи "Часът на Земята"?

Как България ще отбележи днес световната инициатива Часът на Земята и с какво е важна тя, темата в студиото на БНТ коментира Владимир Иванов от WWF България.

bnt avatar logo
от БНТ
09:00, 24.03.2018
Чете се за: 00:58 мин.
У нас
Владимир Иванов от WWF България: На фона на празника за Часа на земята се опитваме поне веднъж да говорим по-спокойно и разбираемо за всичко. Има природни явления, страдащи хора, птици, амплитуди, които досега не се бяха случвали и отваря разговора какво стои зад "Часа на земята". Зад него стоят страшни прогнози, че до края на века може да изгубим половината от видовете. Това са реални проблеми. Радвам се, че дори в България, където имаме други теми и говорене, все повече институции се включват. София ще отбележи инициативата дори като Ден на Земята със съдействието на Общината.

109 града се включват в инициативата у нас. От гасенето на светлини и разпространение на информация до различни образователни инициатива, филми, конкурси, игри, като в тях ще се включат и българските скаути.

На площад "Батенберг" ще отвори Фермерски пазар с био продукти и производители от цялата страна и с хора, които носят това послание, че опазването на природата е полезно за бизнеса и им дава възможност да работят и да дават принос за себе си и хората, които консумират тяхната продукция, каза още Иванов. Общината ще постави пункт за събиране на старо електричество, което ще бъде рециклирани. Ще има традиционното посрещане на "Часът на Земята" пред Народния театър вече за осми път със светлини, музика, въртене на огньове. За втори път една голяма група ще се качи на Черни връх по време на "Часът на Земята" с послание за това, че ние имаме голямо богатство и отговорност тук в София за природен парк "Витоша", трябва да го опазваме и всичките ни защитени територии, които не са много, но с огромна ценност за въздух, вода, дива природа, гора, която ни трябва все повече и повече." бяха думите на Владимир Иванов от WWF България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават се децата със специални образователни потребности
Увеличават се децата със специални образователни потребности
​Тази нощ преминаваме към лятно часово време
​Тази нощ преминаваме към лятно часово време