НОВИНИ

Кандидатите за премиер с различни визии кога да започне Брекзит

Визиите си за времето за излизане на Великобритания от Евросъюза и действията преди задействане на член 50 от процедурата започнаха да излагат петимата кандидати за лидерския пост на консерваторите. Победителят получава и премиерското кресло. Засега като фаворит се очертава вътрешният министър Тереза Мей.

bnt avatar logo
от БНТ
19:48, 03.07.2016
Чете се за: 00:41 мин.
По света

1-ви януари 2019 година - тази дата за финализиране на развода посочва бившият министър на отбраната Лиъм Фокс, съобщава Сънди телеграф. Според вестника Фокс се опасява, че по-късен срок ще принуди Великобритания да прави още по-разорителни вноски към европейския бюджет.

Великобритания първо трябва да има ясна представа за отношенията си с Евросъюза след Брекзита преди да задейства член 50, смята друг кандидат - вътрешният министър Тереза Мей.

Тереза Мей, министър на вътрешните работи на Великобритания: Не бива да е преди края на годината. Трябва да установим позицията си за преговорите.

Мей, която водеше кампания за оставане, отбеляза, че вотът за раздяла е отправил силно послание за тревогата от имиграцията, която следващото правителство трябва да сведе до поносими равнища.

Британската депутатка Андреа Лийдсъм, друг претендент за стола на Камерън, е за бързо задействане на член 50, но отказа да посочи точен график.

Андреа Лийдсъм - депутат: Въпросът не е само за напускането, а и да дадем сигурност на бизнеса. Да кажем на света - отворени сме за бизнес.

Според букмейкъри Лийдсъм задминава съмишленика си от кампанията за раздяла - правосъдния министър Майкъл Гоув - друг потенциален премиер. В надпреварата се включи и министърът на труда и пенсиите Стивън Краб. Победителят ще стане известен на 9-ти септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Училища в Петрич въвеждат допълнителни часове по религия
Училища в Петрич въвеждат допълнителни часове по религия
Спомен за Ани Бакалова от филмовите ленти
Спомен за Ани Бакалова от филмовите ленти