НОВИНИ

Хранителният режим на децата през есента

С настъпването на есента започва и борбата на всеки родител срещу болестите и гриповете, които най-често атакуват децата. А разнообразната и здравословна храна винаги е важна, за да боледуват малките по-рядко. Диетолозите съветват какво да слагаме по-често в чинията на децата си.

Диана Миткова
от Диана Миткова
08:54, 08.10.2016
Чете се за: 00:38 мин.
Още
Проф. Донка Байкова - водещ специалист по диетология и диететика: "Млякото, млечните продукти - месото рибата и яйцата. Риба ако е възможно два пъти седмично или поне веднъж. И яйца - при децата и учениците - те са почти 4 броя на седмица".

Ако през лятото потребността на всяко дете от плодове и зеленчуци пък е от около 250-300 грама, то през есента е добре количеството да бъде увеличено на около 400 грама. Не бива да забравяме и за домашния пчелен мед.

"В сутрешната закуска, примерно към зърнените обичани от децата мюсли, корнфлейкс, можем да сложим една чаена лъжичка именно пчелен прашец. Той има всички имуностимулиращи субстанции и вещества - и витамини и минерали".
;

А най-добрият източник на витамин C през този сезон учудващо не са портокалите и мандарините, а съвсем простият билков чай.

"Класическия чай на база шипка, сега разбира се се включва и годжи бери".

Мощни имуностимулатори са и джинджифилът, както и чаят от ехинацея. Не забравяйте и домашните комбинации, като например мед, лимон и джинджифил, които могат да предпазят от болести освен вашето дете, така и цялото семейство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външно: Много полети от и за Гърция ще бъдат отменени заради стачка
Външно: Много полети от и за Гърция ще бъдат отменени заради стачка
В битка срещу Сарком на Юинг... и институциите
В битка срещу Сарком на Юинг... и институциите