НОВИНИ

Костенурка беглец си спечели прякора Марио Андрети

Костенурка, забелязана да "препуска с бясна скорост" по оживена улица в град в американския щат Вирджиния, се е сдобила с прякора Марио Андрети - на прочутия автомобилен състезател, съобщи ЮПИ.

bnt avatar logo
от БТА
14:32, 15.06.2017
Чете се за: 00:31 мин.
Още
костенурка беглец спечели прякора марио андрети

От Службата за защита на животните в град Портсмут съобщават, че костенурката е била забелязана от съвестна водачка на МПС, която е спряла движението и е подала сигнал в полицията. "Не се поколебах. Не ме интересуваше какво беше това нещо на пътя. То беше живо и дишащо създание и мястото му не беше там", разказва Уенди Форд, дамата, подала сигнала.

Костенурката е била заловена, качена на камион с общите усилия на четирима души и откарана в тревист район, където часове наред отново е демонстрирала високоскоростните си умения, докато природозащитниците са издирвали стопаните ѝ. Бързината ѝ - завидна според стандарта за костенурки, й е спечелила прякора Марио Андрети.

Търсенето на стопаните на 45-килограмовото създание се е увенчало с успех. Оказало се, че беглецът е 22-годишният Самсон. Историята на високоскоростната костенурка е стигнала и до самия Марио Андрети, който е споделил изумлението си във Фейсбук. "45-килограмова костенурка е кръстена на мое име. Трябва ли да се гордея?", е написал в социалната мрежа бившият състезател от Формула 1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата повдигна обвинения на 8 от задържаните служители на ГКПП Кулата
Прокуратурата повдигна обвинения на 8 от задържаните служители на ГКПП "Кулата"
Броят на жертвите на пожара в Лондон достигна 17
Броят на жертвите на пожара в Лондон достигна 17