НОВИНИ

​Крайпътна бомба в Ирак уби 26 души, бягащи от град под контрола на ИДИЛ

Две заложени крайпътни бомби поразиха късно снощи автоколона, превозваща иракски семейства, бягащи от северноиракския град Хавджиа, контролиран от терористичната групировка "Ислямска държава", предадоха Ройтерс и ДПА, цитирайки служител на полицията. 26 души са загинали. Не се съобщава за броя на ранените.

​крайпътна бомба ирак уби души бягащи град контрола идил
bnt avatar logo
от БНТ
12:37, 05.11.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Това е станало на около 120 км южно от Мосул - крепостта на ИД. Семействата пътували към Ал Алам, на брега на река Тигър и на 170 км северно от Багдад. 25 от загиналите били членове на местещите се семейства, повечето от тях жени и деца, каза полковник Немаа ал Джабури от местната полиция, цитиран от Ройтерс. Убит е и един полицай в съпровождаща конвоя патрулна кола.

Снимки в социалните медии, поместени от група, свързана с иракското министерство на отбраната, показват почернели трупове край смачканите останки от камион. Терористичната атака бе извършена в момент, когато иракската армия, с въздушна подкрепа на предвожданата от САЩ антитерористична коалиция, води решително настъпление към Мосул - основна иракска крепост на "Ислямска държава".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доматите предпазват от бръчки
Доматите предпазват от бръчки
Български джаз музиканти в Катар
Български джаз музиканти в Катар