НОВИНИ

Лидерът на Лейбъристите призова за оставката на Тереза Мей

Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин призова министър-председателят Тереза Мей да подаде оставка след загубите, които претърпя партията ѝ на вчерашните парламентарни избори, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
07:20, 09.06.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:30 мин.
По света
лидерът лейбъристите призова оставката тереза мей

"Тя загуби места на консерваторите, загуби гласове, загуби подкрепата и доверието. Това е достатъчна причина да си ходи и да отстъпи място на правителство, което действително ще представлява хората в тази страна", каза Корбин.

Мей заяви, че Великобритания се нуждае от стабилност и тя ще поеме отговорността да я осигури, ако спечели най-много места в парламента. "Ако се окажат правилни прогнозите, че Консервативната партия печели най-много места и вероятно най-много гласове, на нас ще се падне задачата да осигурим този период на стабилност и точно това ще направим", каза Мей, след като бе преизбрана в своя окръг Мейдънхед.

Публикуван след края на изборния ден екзитпол показа, че консерваторите губят абсолютното си мнозинство в долната камара на британския парламент. При официалното преброяване на гласовете до момента е ясна съдбата на 450 от общо 650 места в парламента - консерваторите печелят 191, а лейбъристите 205.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Климатологът Георги Рачев: Взривно затопляне след понеделник
Климатологът Георги Рачев: "Взривно" затопляне след понеделник
Резултатите от изборите са разочароващи за Шотландската национална партия
Резултатите от изборите са разочароващи за Шотландската национална партия