Лютви Местан и Радан Кънев отрекоха да са обсъждали обединение

Лютви Местан и Радан Кънев се срещнаха в един от кабинетите на Реформаторския блок в парламента. След срещата двамата отрекоха да са обсъждали общи действия или включване на хората около Местан в анонсирания от Кънев нов десен политически проект. Вместо това казаха на журналистите, че си говорили за магистрала "Хемус" и Ветровете на политическата зима. Деси Маркова по темата.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
19:35, 15.01.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

След една година на словесни престрелки и нападки между двамата политици, срещата на Лютви Местан и Радан Кънев предизвика любопитството на журналистите. Заключената врата зад, която се проведе половинчасовия разговор още повече. И двамата обаче дадоха различен нюанс на темата за разговор.

Радан Кънев - независим депутат: Говорихме за автомагистрала "Тракия", защото смятаме, че това е приоритетен проект за България автомагистрала "Хемус", извинете.

Лютви Местан - независим депутат: Говорихме за политическата зима, за ветровете, които веят през тази политическа зима, които променят и някои политически реалности.

Лютви Местан бил заявил пред Радан Кънев, че той и хората, които са го последвали, ще бъдат ясна опозиция на това управление. И двамата твърдо отрекоха да са обсъждали политическо обединение помежду им.

Радан Кънев - независим депутат: Няма да намерите обединени усилия между мен и господин Местан, нас ни разделят твърде много неща, включително има една голяма поколенческа пропаст помежду ни.

Лютви Местан - независим депутат: Невъзможно е да ни пришивате към каквито и да е десни проекти. Между нас има различия, трудно преодолими.

В ДПС останаха озадачени от срещата и казаха, че поражда редица въпроси.

Станислав Анастасов-депутат- ПГ на ДПС: Те заедно се определят като дълбока и твърда опозиция и може би в тази област имат някакъв взаимен интерес. Много интересен е и фактът, защо са се заключили.

Двамата вече независими депутати обявиха, че щели да си сътрудничат само по национално значими теми.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ген.Радев: Един закон е добър когато не допуска двусмислие и различно тълкуване
Ген.Радев: Един закон е добър когато не допуска двусмислие и различно тълкуване
Бъчварова не съжалява за своето Стига вече
Бъчварова не съжалява за своето "Стига вече"