НОВИНИ

Меркел и Макрон на икономическия форум в Давос

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон ще говорят днес на икономическия форум в Давос. Във втория ден на форума се очаква участниците да обсъдят важни теми, свързани с икономическото развитие и политиката на Съединените щати.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
11:01, 24.01.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света

На фона на протестите и опасността от лавини, световните лидери ще засегнат и една чувствителна тема. Управлението на американския президент Доналд Тръмп. Френският президент Еманюел Макрон ще изложи своите виждания за глобализацията и ще определи визия за справяне с нарастващите неравенства, глобалното затопляне и възхода на национализма.

Към позицията на Макрон ще се присъедини германският канцлер Ангела Меркел, която ще се завърне на световната сцена след месеци на политическо безпокойство в страната си, и италианският премиер Паоло Джентилони. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който се връща в Давос след 20-годишно отсъствие, също се очаква да говори.

Директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард ще изложи своите идеи за разрешаването на икономическото неравенство. Премиерите на Италия и Гърция, Паоло Джентилони и Алексис Ципрас ще предложат начини, за да се стабилизира Средиземноморието на фона на мигрантската криза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивско училище възпитава толерантност с проекта Заветите на хан Кубрат
Пловдивско училище възпитава толерантност с проекта "Заветите на хан Кубрат"
Комисия за билбордовете сформира Общинският съвет на Пловдив
Комисия за билбордовете сформира Общинският съвет на Пловдив