НОВИНИ

Натиск върху Тръмп да се оттегли от надпреварата за Белия дом

Компроматната война в САЩ разклати сериозно позициите на Доналд Тръмп. Ръководството на Републиканската партия в Съединените щати обмисля смяна на кандидата си за президент след публикуването на видеозапис със сексистки забележки на милиардера.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
19:00, 09.10.2016
Чете се за: 01:30 мин.
По света

Часове преди втория дебат между Тръмп и Хилъри Клинтън се появи втора серия негови откровения за подхода му. Този път - извадки от радиошоу.

Подкрепата си за него оттеглиха редица видни фигури в партията, включително Арнолд Шварценегер, Кондолиза Райс и Джон Маккейн.

Въпреки натиска Тръмп обяви, че шансовете да се оттегли от надпреварата са нулеви. Мартин Гицов за сексизма в президентската кампания.

Получавам невероятна подкрепа, увери Доналд Тръмп. Той се появи пред едноименната кула в Ню Йорк за първи път след избухването на скандала. Според него медиите и елита отчаяно искат да го извадят от надпреварата.

Доналд Тръмп - кандидат - президент на Републиканската партия: Оставам в надпреварата на сто процента.

Дори кандидатът за вицепрезидент Майк Пенс се разграничи от думите му, че една знаменитост може да прави с жените каквото поиска. Съпругата на Тръмп Мелани определи коментара като неприемлив и обиден, но призова хората да му простят.

Холивудската знаменитост Робърт де Ниро обаче е безпощаден. Във видео за насърчаване на избирателната активност актьорът засипва Тръмп с обиди като противен тип, който не знае за какво говори, не зачита нищо и не плаща данъци. Записът е направен преди скандала със сексистките забележки на кандидат-президента и досега не беше излъчван.

Робърт де Ниро - актьор: Страшно съм ядосан, че нашата страна стигна дотам да постави този идиот и кретен там, където е днес. Той казва, че би искал да забие един на хората? Е добре, аз пък искам да му забия един в муцуната.


;

Тръмп се чувства ужасно от публикуваните коментари, но ще участва в дебата, заяви неговият съветник Руди Джулиани, бивш кмет на Ню Йорк. Той коментира и оттеглената подкрепа на редица републиканци.

Руди Джулиани съметник на Доналд Тръмп: Повечето от тези, които се отвърнаха от него са от елита. Така че, ако искате промяна във Вашингтон гласувате за Тръмп, ако искате запазване на статуквото гласувате за Хилъри Клинтън.

Ръководството на републиканците обмисля следващите си ходове. Замяната на кандидата ще е сложна, защото предварителното гласуване с името на Тръмп на бюлетините вече е в ход.


Какво ще се случи тази вечер на дебата? Очакванията са, като ловък опонент, Клинтън да привлече вниманието към скандалните реплики и да вкара Тръмп в капан.

Съветникът на бизнесмена - Рудолф Джулиани - заяви, че той може да повдигне темата "Клинтън и дискредитирането на жени, които са отправяли сексуални обвинения към съпруга й".

Расте обаче броят на републиканците, които оттеглят подкрепата си от номинирания кандидат - досега са го направили най-малко 33-ма изтъкнати представители на партията.

Възможно ли е Тръмп да бъде сменен на самия финал преди изборите вижте в прякото включане на Ваня Ефтимова от САЩ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести срещу закриването на унгарския ляв вестник Непсабадшаг
Протести срещу закриването на унгарския ляв вестник "Непсабадшаг"
ООН: Цивилните продължават да бягат от Кундуз заради талибанско настъпление
ООН: Цивилните продължават да бягат от Кундуз заради талибанско настъпление