НОВИНИ

Нинова обвини Борисов в лъжа за „Олимпик“

“Господин премиер, не лъжете българските данъкоплатци. Твърдите, че ако държавата се намеси и плати на пострадалите от фалита на застрахователното дружество “Олимпик", това ще бъде от парите на всеки български данъкоплатец. Това е лъжа“. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова през официалния си профил във Фейсбук във връзка с изказване на премиера Бойко Борисов, че държавата ще положи усилия да помогне на пострадалите.

bnt avatar logo
от Източник: БГНЕС
16:48, 19.08.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
нинова обвини борисов лъжа олимпик

В коментара си червеният лидер смята, че с изказването Борисов „или не познава материята, или се опитва да настройва едни българи срещу други. „Средствата в гаранционния фонд не се събират от нашите данъци. Те са вноски от самите застрахователни дружества (включително “Олимпик”) именно като гаранция за такива случаи“, отбелязва Нинова. Cъглacнo Koдeĸca за зacтpaxoвaнeтo Бългapcĸият гapaнциoнeн фoнд нe гарантира дейността на застрахователи от други държави oт EC, ĸoитo извъpшвaт дeйнocт в България. Обезщетенията ще трябва да бъдат търсени от кипърския застрахователен фонд.

Още утре премиерът ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство.

За фалита на кипърското застрахователно дружество беше съобщено преди седмица. 200 000 български автомобила останаха без „Гражданска отговорност” от 17 август. От Комисията по финансов надзор съобщиха, че всички ощетени имат право да получат платените премии. Общо 9,35 млн.лева трябва да възстанови „Олимпик“ по прекратените полици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Около 840 моста във Франция са застрашени от срутване
Около 840 моста във Франция са застрашени от срутване
Катар се оплаква, че Саудитска Арабия възпрепятства участието в хаджа
Катар се оплаква, че Саудитска Арабия възпрепятства участието в хаджа