НОВИНИ

Община Велико Търново подновява изтритата маркировка

От изтъркана или липсваща маркировка на много пешеходни пътеки в града се оплакват жителите на Велико Търново. От Общината заявиха, че опресняване на хоризонталната пътна маркировка в старата столица ще има, но на този етап ще бъде само в зоните около училищата заради наближаващото начало на учебната година. В останалите части на града тя ще бъде измита.

bnt avatar logo
от Катя Мерджанова
19:15, 07.09.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Добре познат проблем на всички граждани на старопрестолния град са изтърканите пешеходни пътеки, които на места почти не се виждат.

„Просто не е маркировка. Направена по неподходящ начин, с неподходящи материали.”

Маркировката на практика не се изтрива, а се натрупват замърсявания върху нея, затова става невидима, твърдят от Общината. Лошото качество на асфалта, върху който се полага маркировката пък спомага за бързото ѝ изчезване.

Иван Иванов - експерт в Община Велико Търново
„Последните две години пешеходните пътеки са правени по така наречения студен мастик, т.е. те не се нанасят с боя по асфалта, а се образно казано шпакловат. Движението на автомобилите, отлага мръсотията от гумите, въобще уличната мръсотия и по този начин възниква необходимостта да се мият тези пътеки."

В сърцето на Велико Търново, където потокът от автомобили и пешеходци е най-силен, се оказва, че няма да има подновяване на пешеходните пътеки в скоро време. Не се знае и кога ще бъде възможно то, тъй като предстои преасфалтиране на главните улици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без ДДС върху дарените храни
Без ДДС върху дарените храни
Италиански кораб свали на брега в Сицилия 354-ма спасени мигранти
Италиански кораб свали на брега в Сицилия 354-ма спасени мигранти