НОВИНИ

Собственикът на подводницата е обвинен в убийството на шведската журналистка

Мистерията около изчезналата в Дания шведска журналистка Ким Вал се разплита. Тя е загинала на частната подводница, с която се е разхождала заедно със собственика й Петер Мадсен. Той призна, че я е "погребал" в морето. Тялото на Ким Вал все още се издирва.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:30, 21.08.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света

46-годишният датски инженер и предприемач Петер Мадсен беше обвинен в убийство по непредпазливост на шведката Ким Вал, въпреки че тялото на жената още не е открито. Журналистката изчезна в нощта на 10 август, след като последно беше видяна на борда на частната подводница на Мадсен "Наутилос".

11 дни по-късно мъжът призна, че Ким е загинала при инцидент в плавателния съд и че той я е "погребал" в морето. Това станало в залива Кьоге, южно от датската столица. Подводницата потъна поради технически проблеми, а при щателния оглед не беше открита и следа от госпожица Вал.

Петер Мадсен твърдеше, че е я е оставил жива и здрава в Копенхаген. Той даде показания пред съдия , при закрити за медиите врата, но продължава да казва, че е невинен.

Бетина Енгмарк, адвокат на Петер Мадсен: Моят клиент не е признал нищо, той пледира невинен по обвиненията срещу него. Моят клиент обясни на полицията какво се е случило на борда на "Наутилос".

Показанията на Мадсен бяха разпространени по искане на прокуратурата и защитата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 моряци са в неизвестност след сблъсък на американски миноносец с танкер
10 моряци са в неизвестност след сблъсък на американски миноносец с танкер
Училища в Сандански посрещат новата учебна година, изрисувани с графити
Училища в Сандански посрещат новата учебна година, изрисувани с графити