НОВИНИ

Орбан е обсъдил с Тръмп ракетна сделка и добив на газ в Черно море

Виктор Орбан е обсъдил с Доналд Тръмп ракетна сделка и добив на природен газ в Черно море. Двамата разговаряха във Вашингтон по-рано тази седмица.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
18:42, 17.05.2019
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Икономиката на Унгария расте с бързи темпове и страната може да си позволи да изгради могъщи въоръжени сили. Тази позиция е изтъкнал Виктор Обран пред Доналд Тръмп, с когото се срещна на 13 май в Белия дом.

Унгарският премиер е заявил, че военното сътрудничество е от първостепенно значение за Унгария, защото има нужда от усилване на противовъздушната си отбрана.

Виктор Орбан, министър-председател на Унгария:Има неща от военното развитие, за които разчитаме на американците. Във всяка страна съществува стратегическа инфраструктура, която трябва да бъде защитена. В случая на Унгария тя не е достатъчна. Нуждаем се от ракетни комплекси със среден обсег. Процесът по придобиването им върви добре.

Орбан е поискал от Тръмп подкрепа и за добива на природен газ в румънската част на Черно море, който ще се извършва с американско участие, за да се създаде алтернатива на руския газ.

Сред другите обсъдени теми са били сътрудничеството в НАТО, неконтролираната миграция и противопоставянето на търговското влияние на Китай.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Край на междупартийните преговори по Брекзит в Лондон
Край на междупартийните преговори по Брекзит в Лондон
В „Още от деня“: Как да се подобри здравеопазването в България?
В „Още от деня“: Как да се подобри здравеопазването в България?