НОВИНИ

Освободиха под парична гаранция кмета на Септември Марин Рачев

Мярка за неотклонение парична гаранция от 250 000 лева е постановила прокуратурата на кмета на община Септември Марин Рачев. Ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев каза, че наказателна отговорност ще се търси и от още един служител на общината, който е с наложена парична гаранция от 10 000 лева.

Явор Симов
от Явор Симов
14:03, 02.02.2018 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

При последващите обиски и изземвания е намерен тефтер, както и бележки. В тях е записвана информация относно ценовите параметри на обществените поръчки и фирмите изпълнителки, предмет на проверката на разследващите. При претърсванията в жилището на братовчедка на кмета е намерен лист с опорни точки - въпроси и отговори, подготвени предварително при случай на задържане или разследване.


Иван Гешев - ръководител на Специализираната прокуратурата: Някои обществени реакции в община Септември са обясними и предвидими. В нощното шкафче на кмета се намериха, ще го кажа директно справки от ДАНС, които според мен няма обяснение защо се намерят там или поне не законово обяснение, които касаят местните избори от 2015 г., за кметове и общински съветници. В тях се съдържа информация за проведени действия от държавните правоохранителни структури в случая ДАНС по направление купуване на гласове.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прогноза за времето през почивните дни
Прогноза за времето през почивните дни
Новите трасета на Дунав мост заработиха пробно
Новите трасета на Дунав мост заработиха пробно