НОВИНИ

Поход до Черни връх "По стъпките на Алеко"

Сдружението "Българска история" организира днес за трети път масов поход до Черни връх "По стъпките на Алеко", посветен на 153-та годишнина от рождението на писателя, считан за основоположник на туристическото движение у нас.

bnt avatar logo
от БТА
08:55, 16.01.2016
Чете се за: 00:36 мин.
Още
поход черни връх стъпките алеко

Заради похода работното време на лифта ще бъде удължено с два часа, а сутринта ще има допълнителни автобуси по линията "93".

Сборният пункт за похода днес ще е на последната спирка на автобус "93", която се казва "Лифт Драгалевци", като началният час е 8.15 часа, обявиха организаторите. И добавиха, че на похода освен млади хора, идват и много възрастни хора, и те могат да хванат лифта и от Голи връх - от 1900 метра надморска височина, да поемат към Черни връх, за да го изкачат до два часа и половина.

Сдружението цели чрез различни инициативи да покаже на българите, че историята е много необходима за тях, но и да привлече интереса на младите хора към нея чрез организираните в училищата уроци по родолюбие.

В първите два похода са участвали между 300 и 500 души, припомниха организаторите и призоваха желаещите да участват сега в него да бъдат подходящо облечени за планина и да си носят храна и вода. Във всяка група от туристите, които ще участват в похода до Черни връх, ще има по един представител на организаторите - със светлоотразителна жилетка, и към него участниците ще могат да се обръщат за съдействие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оранжев код за снеговалеж и вятър в София
Оранжев код за снеговалеж и вятър в София
Има 10 убити след нападението в Буркина Фасо
Има 10 убити след нападението в Буркина Фасо