НОВИНИ

Повдигнаха четири обвинения на разследващата дознателка от Благоевград

Четири обвинения са повдигнати срещу разследващия полицай Розалина Кьосева, която беше арестувана при зрелищна акция в Благоевград вчера. Тя е изнасяла служебна информация, за да помага на затворник, с когото имала любовна връзка. Утре прокуратурата в Благоевград ще поиска постоянна мярка "задържане под стража".

bnt avatar logo
от Антония Сукалинска
17:58, 26.03.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

През последните четири години Розалина Кьосева е извършила различни документни престъпления, помагайки на мъж, свързан с група за разпространение на наркотици. Тя дори му помогнала да се укрие, след като разбрала, че има Европейска заповед за задържането му от Гърция.

Румяна Арнаудова, говорител на Главна прокуратура: г-жа Кьосева е направила всичко възможно по силите си, за да осуети и изпълнението на чуждестранната европейска заповед за арест. Само заради факта, че е споделила тази служебна тайна на издирваното от Гърция лице, тя има още едно обвинение - то е престъпление по служба.

Миналата година Кьосева помогнала на своя приятел да бъде преместен от Централния софийски затвор в Бобов дол.

Борислав Ковачки, районен прокурор: В резултат на предоставена информация от Розалина Кьосева за надзиратели е започнал да ги заплашва. Тази информация тя е предоставила изключително за членове на семействата - каква собственост притежават по отношение на МПС, задгранични пътувания.

При претърсването на служебния офис на Розалина Кьосева е установено, че тя е правила такива справки и за други магистрати, съдии, прокурори, следователи и техните семейства. Иззет е телефона й, както и телефон, намерен в килията на затворника в Бобов дол. Има множество записи на техни разговори. Към момента Розалина Кьосева отказва да дава обяснения.

Баща й Георги Кьосев, който е директор на "Охранителна полиция"-Благоевград от вчера е в отпуск. Проверява се дали и той е замесен в случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още една оставка заради скандала с имотите, КПКОНПИ проверява всички сделки
Още една оставка заради скандала с имотите, КПКОНПИ проверява всички сделки
Политически коментари след скандала с апартаментите на властта
Политически коментари след скандала с апартаментите на властта