НОВИНИ

Празнично хоро във Варна

От площад “Независимост”, който носи името на историческото събитие за страната ни преди 108 години, във Варна започнаха празничните събития днес. Много варненци се стекоха на площада, където военни моряци участваха в тържественото издигане на националния флаг. Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи молебен за България. По-късно в Детския кът на Морската градина за поредна година на празника се изви голямо хоро.

bnt avatar logo
от Даниела Георгиева
12:00, 22.09.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Децата от танцовия ансамбъл „Искра“ поведоха празничното хоро. На него се хванаха и много варненци, дошли в детския кът заради поканата на организаторите.

Петър Иванов
“Тука винаги когато честваме националните празници, винаги става много хубав празник и хорото винаги става изключително голямо и това е добре за България."
Дида Кабаджова
"Много е приятно - децата, въобще... Радвам се на този хублав празник, на нашата независимост, на нашата България! Това е нашето минало, ние трябва да го пазим!"

Вече е традиция в Деня на независимостта в Морската градина във Варна да се играят хора. Това е един от начините да се популяризира българския фолклор – казват организаторите на проявата.

Празникът във Варна продължи и в късните следобедни часове. На входа на Морската градина започна традиционният за празничните дни концерт на духовия оркестър на Военноморските сили. Много публика събра шоу спектакълът “Вълни”, който музикантите представиха с изпълненията на популярни маршове и мелодии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празнуваме 108 години от обявяването Независимостта на България
Празнуваме 108 години от обявяването Независимостта на България
 Пет години от събитията в Катуница
Пет години от събитията в Катуница