НОВИНИ

Още месец ще лекуват 9-годишния Мустафа

Още месец ще продължи настоящото лечение на 9-годишния Мустафа, който беше изоставен от майка си в онкологичното отделение на Детската клиника в Пловдив. Това заявиха за БНТ от болничното заведение. Състоянието на детето в момента е добро, но лечението за този вид заболявания е продължително, уточниха от клиниката.

bnt avatar logo
от БНТ
11:48, 22.09.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Мустафа, който е диагноза остра лимфобластна левкемия, е в стабилно състояние, но може да се наложи да остане в клиниката и до шест месеца.

Д-р Нели Генкова - Детска клиника, УМБАЛ „Свети Георги“ - Пловдив
"Детето е добре, положително реагира на всички подаръци, които получи, разбира се, това повдигна малко емоционалния му тонус."
Надя Танева - директор на „Социално подпомагане“ - Пловдив
"Майката все още не се е появила, не се и е обадила, а лекарите знаят, че в момента, в който майката се появи или потърси контакт по телефона с тях, трябва да сигнализират в социалните служби."

Среща между Мустафа и 21-годишната му майка може да се случи само в присъствието на социални работници, като преди това психолози ще разговарят и с двамата поотделно. За детето продължават да пристигат подаръци от цялата страна, въпреки че от болницата обявиха, че вече има всичко необходимо.

"Всичките са за Детската клиника, това са пратки такива, които са подаръци."

Следващата седмица лекарите ще посочат на социалните работници и доброволците дните, в които те ще могат да посещава Мустафа и да работят за неговото емоционално възстановяване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Пет години от събитията в Катуница
Пет години от събитията в Катуница
София отбелязва 108 години от обявяването на Независимостта на България
София отбелязва 108 години от обявяването на Независимостта на България