НОВИНИ

Предварително гласуване за президентските избори в Русия

В отдалечените региони на Русия вече започна предварителното гласуване за президентските избори, които са на 18 март. Кандидатите са осем, а социологическите анкети дават огромна преднина на сегашния държавен глава Владимир Путин.

bnt avatar logo
от БНТ
20:45, 11.03.2018
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Седмици преди датата на изборите избирателни комисии посещават отдалечени и трудно достъпни места. Руски телевизионен екип показва пътуването на такава комисия до лагери за развъждане на северни елени в Ненецкия автономен окръг, който е част от руската Архангелска област.

Урна за гласуване стига и до метеорологична станция, в която от 7 години работи една специалистка. Хората в това изолирано място не са лишени от информация за кандидатите.

- Имам телевизия, интернет.

- Знаете за кого ще гласувате?

- Да, знам.

Няма съмнение, че Владимир Путин ще спечели четвърти президентски мандат. Последното социологическо проучване му дава между 69 и 73 на сто от гласовете.

Седмица преди вота в социалните мрежи се появи филм за президента, заснет от журналиста Андрей Кондрашов. В него, на въпроса може ли Русия да върне Крим на Украйна, Путин отговаря: "Вие какво, полудяхте ли? Няма такива обстоятелства и никога няма да има."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Демонстрации за независимост на Каталуния
Демонстрации за независимост на Каталуния
Първият щъркел в село Борован
Първият щъркел в село Борован