САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Премиерът на Долна Саксония: Все още няма решение за завода на "Фолксваген"

Премиерът на федералната провинция Долна Саксония Щефан Вайл заяви, че все още няма окончателно решение за местоположението на новия завод на "Фолксваген".

от БГНЕС
13:23, 30.07.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света
премиерът долна саксония все решение завода фолксваген

Вайл, който е и член на Надзорния съвет на най-големия германски автомобилен производител, обеща, че решението ще бъде икономическо.

"Независимо какво решение се вземе, то ще бъде икономическо, а не политическо“, каза той пред ДПА. Според него, окончателният избор ще бъде направен на някоя от следващите срещи на Надзорния съвет, а процесът може да продължи до есента.

"Фолксваген" реши да отложи окончателното си решение за новия завод за средата на август. На финалната права останаха две държави - България и Турция. Според последните информации в германския специализиран печат решението все още не е взето, предстоят допълнителни проучвания в двете страни, но Турция има лек превес. Причината е в това, че тя е готова да предостави сериозна финансова помощ, за да реализира инвестицията на "Фолксваген" на своя територия.

Бъдещият завод се очаква да струва около 1,3 милиарда евро. Предимството на България, че тя е член на ЕС и е политически стабилна и предвидима държава, което не може да се каже за Турция на президента Реджеп Ердоган.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
15 студенти са приети да учат военна медицина
15 студенти са приети да учат военна медицина
Жители на три села в Генерал Тошево излязоха на протест заради режима на водата
Жители на три села в Генерал Тошево излязоха на протест заради режима на водата