САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Задържаха двама видинчани, набирали хора за просия във Франция и Швеция

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност две лица за участие в престъпен сговор за трафик на хора във Франция и Швеция с цел набиране, транспортиране и склоняване към просия.

от БНТ
13:34, 10.10.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
задържаха двама видинчани набирали хора просия франция швеция

Двамата са задържани на 9 октомври във Видин при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП, със съдействието на служители на Териториалната служба „БОП“ Видин и Областната дирекция на МВР.

При извършените претърсвания жилища и автомобили, както и лични обиски, са намерени и иззети 700 евро, 2000 шведски крони, бележки от преводи на различни суми, касови бележки на френски и шведски език, талони на автомобили, договори и пълномощни, тетрадки със записки на имена и суми в евро и други документи, доказващи престъпната дейност.

Трафикантите набирали кандидати с обещания за работа на Запад сред малоимотни и малограмотни хора. Транспортирали ги във Франция и Швеция, осигурявали им мизерни квартири и храна, склонявали ги да просят и прибирали по-голямата част от „приходите“.

Установени и разпитани като свидетели са множество жертви на трафика, експлоатирани от двамата видинчани.
С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на всеки от тях е наложено задържане до 72 часа. На 11 октомври 2019 г. в Специализирания наказателен съд ще бъдат весени и искания за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ердоган заплаши ЕС, че ще отвори границите за бежанците
Ердоган заплаши ЕС, че ще отвори границите за бежанците
Подписахме споразумения за финансирането на газовата връзка България - Гърция
Подписахме споразумения за финансирането на газовата връзка България - Гърция