НОВИНИ

Протест срещу 1.60 лв. за билет

Протест срещу увеличението на билета за столичния градски транспорт от 1 юни се провежда пред сградата на общината в София. Хората изказват недоволството си под мотото на протеста - „Билет 1,60 лв. - няма да плащаме".

bnt avatar logo
от БНТ
18:03, 30.05.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

От мястото на протеста репортерът ни Мая Димитрова каза, че са се събрали 60-70 души. Според протестиращите, поскъпването е неоснователно и заради всичките скандали около Центъра за градска мобилност.

Веселин Кирев, кординатор на гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт: "Считаме, че това, което общината прави с въвеждането на тези цени е незаконосъобразно, защото още дори нямаме образувано дело в съда, имаме входящи номера. Заедно с над 40 души обжалвахме в законоустановения срок решението на Столичен общински съвет за приемане на новата наредба за промяна в цените на билетите. Обжалвахме го на 5 май преди изтичане на двуседмичния срок".
Илиана Кисова - ръководител сектор продажби, център за градска мобилност: "От 1 юни до края на месец септември ще бъде извършвана замяна на неизползваните, закупените преди 1 юни превозни документи по старите цени. Замяната ще се извършва във всички пунктове за продажба на центровете за градска мобилност срещу доплащане. Ако не сте използвали билетчето си от 1 лв. ще доплатите 60 стотинки и ще получите билетче от 1,60 лв. Картата за 10 пътувания може да бъде заменена изцяло. Ако не сте използвали нито един талон, тя може да бъде заменена срещу доплащане от 4 лв. за пълна карта за 12 лв. Могат да бъдат заменени и частично неизползвани талони. Ако сте използвали 5, останали са ви 5 - за замяната ще е необходимо да доплатите още 8 лв., така че ние ви даваме карта с 10 еднократни билети, пълна десетка, на новата цена от 12 лв."

Днес се стигна и до неприятен инцидент, при който нередовен пътник напръска контрольор и след това избяга. Още за случката вижте във видеото.



















Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Павлова стана майка
Мария Павлова стана майка
Градушка с големина на орех се изсипа над Казанлък
Градушка с големина на орех се изсипа над Казанлък