ИЗВЕСТИЯ

Моите новини
Проверка на БНТ: Колко сме склонни да похарчим за подаръци?
Чете се за: 02:25 мин.
Външният министър за починалия в САЩ българин: Имам...
Чете се за: 01:45 мин.
Полицаи от Кюстендил разбиха престъпна група за...
Чете се за: 01:15 мин.
Мръсен въздух в София: И днес в градския транспорт се...
Чете се за: 00:45 мин.

ЗАПАЗЕНИ

Рибен фестивал в село Бръшлен

bnt avatar logo от Автор: Теодора Узунова, Оператор: Пламен Иванов
A+ A-
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Рибарски фестивал „Дунавски вкусове“ в русенското село Бръшлен събра на едно място българи и чужденци. Участниците показаха кулинарни тънкости в приготвянето на рибена чорба и печена риба. Рускинята Анна Петрова и украинката Лариса Пенева живеят в...

Рибен фестивал в село Бръшлен

Рибарски фестивал „Дунавски вкусове“ в русенското село Бръшлен събра на едно място българи и чужденци. Участниците показаха кулинарни тънкости в приготвянето на рибена чорба и печена риба.

Рускинята Анна Петрова и украинката Лариса Пенева живеят в Бръшлен от години. За първи път обаче показват своите кулинарни умения пред публика и жури. Казват, че основната разлика е между българската, руската и украинската рибена чорба, е в подправките. За да стане вкусна чорбата, едно от най-важните неща е да има различни видове риба и да се готви бавно. Затова участниците трябваше да я приготвят на жив огън.

Анна Петрова: „Трябва да има и хищна, и мирна риба. В Русия се слага повече дафинов лист, целина и магданоз, докато в украинската..."

Лариса Пенева: „Повече се набляга на копър и задължително се слага пшено.“

Анна Петрова: „Докато българската, особено, дунавска рибена чорба, бръшленска, се слага повече девисил.“

Фестивалът, в който се надпреварваха и най-добрите производители на ракия от района, е първият по рода си за региона. Организаторите от Местната инициативна рибарска група си пожелаха да се превърне в традиционен.

ТОП 24

Най-четени

Водещи новини

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?