НОВИНИ

Румънци символично осиновяват британци

Кампания в Румъния предлага символично убежище на гласувалите британци за оставане в общността.

bnt avatar logo
от БНТ
19:19, 02.07.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Жестът на доброжелателните румънци е под наслов Румънци осиновяват Оставащи. Кампанията се води в интернет. Обръщението в сайта е - Скъпи британци, които вярвате в единна Европа, зарежете напускащите, кавгите и времето. Започнете нов живот с любящо румънско семейство. Инициаторите са журналисти от вестник "Гъндул".

Кларис Дину гл. редактор на в. Гъндул: Резултатите от референдума показаха, че 18 милиона британци остават изолирани. Ако видиш някой сам, искаш да си до него, ако си европеец и преди всичко човешко същество. Така се появи идеята

Британка, счетоводителка в малка фирма в Букурещ за организиране на събития, е една от осиновените.

Рейчъл Сарджънт: В моята карта пише Рейчъл Сардгантеску. Осиновена съм от моя приятел Михай. Тези сърдечни румънци винаги са подритвани като по-нисши в Европа, но още имат място в сърцата си да осиновят нещастен британец, който вече няма да е гражданин на евросъюза.

От старта тази седмица са се включили 15 хиляди потребители, вече са издадени над пет хиляди символични румънски лични карти за британци. Организаторите се надяват за разлика от референдума резултатът от тази кампания да е опознаване и сближаване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 заложници бяха убити от Ислямска държава в Дака
20 заложници бяха убити от "Ислямска държава" в Дака
Зигмар Габриел призовава за гражданство на младите британци
Зигмар Габриел призовава за гражданство на младите британци