НОВИНИ

САЩ подготвят модернизация на румънската военна база "Михаил Когълничану"

Американската армия подготвя инвестиции в размер между 25 и 100 милиона долара за модернизация на румънската военновъздушна база "Михаил Когълничану" в окръг Констанца, предаде агенция Медиафакс. В плановете се предвижда изграждане на мултифункционален терминал и допълнителни капацитети за складиране на гориво.

bnt avatar logo
от БТА
16:38, 06.05.2017
Чете се за: 00:20 мин.
По света
сащ подготвят модернизация румънската военна база михаил когълничану

В американския правителствен сайт Федеръл бизнес опърютинитис се посочва, че договорът предвижда изготвяне на план и изграждане на нови мултифункционални съоръжения, на нов товарен терминал и нови капацитети за складиране на гориво. Американската армия възнамерява да построи друг товарен терминал, друга система за водоснабдяване, военно-въздушен терминал, център за операции и складови помещения, както и да се вземат мерки за подобряване на инфраструктурата на базата. Очаква се работата да продължи три години.

Целта на договора е обща модернизация, подобряване на защитата на околната среда, оптимизиране на мерките за сигурност, на обслужващата инфраструктура и дизайна, се посочва на американския сайт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Търкиш еърлайнс раздава лаптопи на пътниците в бизнес класа, пътуващи до САЩ
"Търкиш еърлайнс" раздава лаптопи на пътниците в бизнес класа, пътуващи до САЩ
Исмаил Хания е новият лидер на палестинското движение Хамас
Исмаил Хания е новият лидер на палестинското движение Хамас