НОВИНИ

Сатиричният театър празнува 60 години

Сатиричният театър празнува 60 години. С премиерата на спектакъла "Щастливеца", сцената на хумора отбелязва своя празник, след края на представлението 20 от доайените на театъра ще получат специални плакети. За историята на Сатирата, емблематичните спектакли и любимите на поколения звезди, разказва Айше Сали.

Айше Сали
от Айше Сали
19:11, 07.04.2017
Чете се за: 00:22 мин.
Още

Силата на хумора и таланта на знаменитите актьори, спечелили любовта на поколения българи. На днешния ден, точно преди 60 години премиерата на "Баня" събира на сцената бъдещите звезди на Сатиричния театър.

Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Апостол Карамитев, Григор Вачков, Никола Анастасов, Стоянка Мтутафова и Татяна Лолова се превръщат в доайените на Сатирата, които посвещават живота си на смеха. А в своите златни страници театралната история е записала имената на режисьори като Нейчо Попов, Методи Андонов и Младен Киселов.

В любимо място за изява на актьорите се превръща и новогодишната програма на БНТ. Затова избрахме да ги поздравим с тяхната музика от нашия ефир! Честит празник!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Пловдив ще приеме акциите на Панаира
Община Пловдив ще приеме акциите на Панаира
Официалната позиция на Министерството на правосъдието за изборните промени
Официалната позиция на Министерството на правосъдието за изборните промени