НОВИНИ

Сестрата на Сара Брайтман пее у нас заедно с Gregorian

Броени дни остават до първия и последен концерт у нас на немската супергрупа Gregorian. Организаторите обещават шоу от световна величина, уникални пироефекти, освен това публиката в зала 1 на НДК ще има възможността да чуе и невероятния глас на Амелия Брайтман – по-малката сестра на световноизвестната оперна певица Сара Брайтман.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
12:03, 02.02.2017
Чете се за: 02:07 мин.
Още

Музиката им вдъхновява, тя е особен вид свързване. Носи духа на съвременния живот, но в духа на християнското песнопение. Да чуеш "Бийтълс", "Депеш Мод", "Дюран Дюран", Стинг или Елтън Джон изпети хорово и сякаш в църква е неповторимо усещане, с което Грегориан ни даряват вече повече от две десетилетия. А всичко започвало почти случайно...

Крис Тикнър, вокалист на Gregorian - Всъщност първият ни запис беше през 1991 година, тогава ние не знаехме нищо за Грегоиан. Това беше проект в духа на Енигма с идеята да издадем един единствен албум. Година по-късно получих телефонно обаждане от Франк Петерсон, той покани да запишем още една песен, но в грегориански стил. Казах му - няма начин, никой не би си купил такава музика. Той ми отвърна, че щом предният албум е купен от 1 милион души значи има потребност от такава музика. И тогава му казах - ОК ще бъда част от шоуто. Така се влюбих в тази музика и това, което правим. Започнахме да преработваме познати песни.

Всеки наш албум първо записваме в студиото на Петерсон в Хамбург, след това всички заедно изпълняваме своите партии в църква, на приглушена светлина и свещи. Мисля, че направихме успешни преработки по песни на Ерик Клептън, Дайър Стрейтс, Металика, Фил Колинс, Пинк Флойд, Бийтълс - всъщност на всички значими и успешни поп и рок изпълнели по света.

;

Сега групата е на последното си турне. С тях е и Амелия Брайтмън, по-малката сестра на големия оперен глас - Сара Брайтмън.

Амелия Брайтмън, певица - БНТ: Амелия защо избрахте да бъдете от "Грегориан" - Получих покана от създателя на формацията Франк Петерсон, той ми звънна с думите, че групата търси женски глас за една конкретна песен и вярват, че моят е подходящ. Записахме песента преди доста време вече... и мисля, че ни се получи добре.

И сега 18 години по-късно аз съм много развълнувана, че Грегориан ме поканиха да бъда част от техните последни и прощални концерти. Това за мен е голяма чест, защото тези музиканти са виртуозни. Вярвам, че тяхната музика ще се помни дълго... Но концертите, спектаклите които правим са наслада за всички сетива.

;
Амелия Брайтмън, певица - БНТ: Преработвате познати песни, дори комерсиални, но ги правите по-различно? Каква е магията Ви? - Амелия Брайтмън -Мисля, че е комбинация от музика, която познаваш, но е основана на нещо свещено и познато. Разбираема е и се чувстваш комфортно с нея, но е представена по нов начин, което я прави вълнуваща. Освен това променя гледната ти точка за нея, така че има смисъл да я правиш по този начин. Мисля, че за това има добра реакция.
БНТ: Какво мисли сестра Ви - Сара Брайтмън за музиката която правите? - Тя винаги ми е помагала много. Когато записах първата си песен тя беше до мен, даваше ми съвети... Ние сме много различни с нея, както в живота, така и в музиката, която правим. Тя обаче харесва Грегориан, идвала е да ни слуша от първия ред.

На 7 февруари в зала 1 на НДК, Грегориан обещават уникално шоу, каквото скоро със сигурност няма да можем да видим скоро.

Амелия Брайтмън - Публиката в София не само ще чуе интерпретации на едни от най-известните съвременни поп и рок песни, ще има танци и много емоционални моменти. Наша запазена марка са грандиозните пироефекти, част от шоуто. Нещо което ще докосне умовете и сърцата ... Ще бъде едно наистина голямо и заразително шоу!
;

Мега шоуто на Gregorian със спиращи дъха интерпретации на едни от най-известните съвременни поп и рок песни е на 7 февруари от 20:00 часа в НДК, зала 1. Билети за събитието могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна и online на цени от 35 до 55 лева.

Организатори са Moko Solution. Актуална информация за събитието: facebook.com/events/106465289853134/

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таксиметрови фирми оспорват в съда годишния данък
Таксиметрови фирми оспорват в съда годишния данък
Румънският министър на търговията подаде оставка
Румънският министър на търговията подаде оставка