НОВИНИ

СГС ще реши дали да регистрира ДОСТ до 14 дни

Софийският градски съд /СГС/ ще реши дали да регистрира партия ДОСТ до две седмици. Пред журналисти, след края на заседанието на съда, лидерът на ДОСТ Лютви Местан заяви, че е уверен, че представените днес документи са изрядни. Той добави, че ДОСТ е силен ресурс за по-нататъшното развитие на България като евроатлантическа държава с реална демокрация.

bnt avatar logo
от БТА
12:14, 27.06.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
сгс реши дали регистрира дост дни

Попитан за Великобритания, Местан заяви, че отделянето й от Европейския съюз /ЕС/ не е краят на съюза, нито началото на края му. По думите му обаче много е важен въпросът кой би спечелил от разединена Европа. Местан посочи, че общите европейски правила и оцеляването на ЕС е лоша новина за корупционните и олигархическите сили и допълни, че неслучайно България е приета под условие. По думите му механизмът, наложен на България, означава, че страната ни има какво още да направи, за да покрие критериите за членство по отношение на върховенство на закона, на правосъдие и вътрешен ред, по противодействието на корупцията и олигархията.
В този смисъл има нужда от сериозна реформа на вътрешно-политическата система, за да има повече еднозначни категорични политически сили, които ще бъдат европейски и атлантически не само на думи, но и като конкретно, реално политическо поведение, добави Лютви Местан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сметище в центъра на София
Сметище в центъра на София
Обявяват резултатите от първото класиране за гимназиите в София
Обявяват резултатите от първото класиране за гимназиите в София