НОВИНИ

Скарамучи - назначен и уволнен в рамките на 10 дни

Отново кадрови промени в Белия дом - Антъни Скарамучи е отстранен от поста директор на комуникациите, само 10 дни, след като беше назначен. За краткото време, в което заемаше поста, Скарамучи успя да предизвика няколко шумни скандала и да принуди двама души да подадат оставка,а неговото уволнение предизвика вълна от шеговити коментари в социалните мрежи. Джанан Дурал разказва.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
12:35, 01.08.2017
Чете се за: 01:18 мин.
По света

Бивш финансист от Уолстрийт, известен с хапливия си език и поведение на типичен арогантен и бързоговорещ нюйоркчанин. Само преди 10 дни, светът тепърва се запознаваше с биографията на 53-годишния Антъни Скарамучи. Някога е подкрепял Демократическата партия, имал е и немалко негативни изказвания по адрес на Доналд Тръмп. С влизането си в Белия дом обаче, Скарамучи демонстрира лоялност на президента-републиканец.

Антъни Скарамучи, бивш директор на комуникациите в Белия дом: Това е Белият дом в Съединените американски щати. Ние сме тук, за да служим на президента. Дори понякога да има неразбирателства между персонала, няма проблем, можем да го преживеем. Аз съм човек от света на бизнеса - свикнал съм с напрежението.

За 10 дни, той стана причина за 2 оставки - тази на говорителя на Белия дом - Шон Спайсър и на началника на кабинета Райнс Прибъс, когото обвини в изтичане на информация към медиите.

;

Междувременно дава интервю за списание Ню Йоркър, а острите думи, които използва по адрес на хора от администрацията, костват собствения му пост.

Сара Хъкаби Сандърс, говорител на Белия дом: Президентът сметна коментарите на Антъни за неуместни за човек, заемащ неговата длъжност. Към този момент той не заема никакъв пост в Белия дом.

Смята се, че зад уволнението на Скарамучи, стои новият началник на кабинета - генерал Джон Кели. Само преди седмица, бившият военен заемаше длъжността министър на вътрешната сигурност, а с новото си назначение, се зарече, че ще въведе ред в хаоса, който цари в президентската администрация.

;
Сара Хъкаби Сандърс, говорител на Белия дом: Вярвам, че генерал Кели ще въведе дисциплина в Белия дом. Той има пълното право да си върши работа така, както намери за добре.

Смята се, че Доналд Тръмп първоначално харесвал пиперливия изказ на Скарамучи, но в последствие директорът на комуникациите започнал да привлича твърде много медийно внимание върху себе си.

Това е седма ключова кадрова промяна в Белия дом, само през последната половин година. Новината предизвика вълна от шеговити коментари в социалните мрежи - от въпроси дали Доналд Тръмп си мисли, че все още е в реалити предаването, в което трябва всяка седмица да уволнява свой служител, през изказвания в духа на "ако сте си купили мляко в деня на назначението на Скарамучи, то още е прясно", до "животът на служителите на Белия дом, е дълъг колкото на еднондевка".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Златните медалисти от СМГ след завръщането от Индия
Златните медалисти от СМГ след завръщането от Индия
​Повдигнаха обвинение на майката, която изостави детето си край градинка в София
​Повдигнаха обвинение на майката, която изостави детето си край градинка в София