НОВИНИ

Съпругът на кралица Елизабет II принц Филип е приет в болница

Съпругът на британската кралица Елизабет Втора и дук на Единбург принц Филип е приет в болницата „като предпазна мярка“ за лечение на инфекция, предаде Бъкингамският дворец.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:26, 21.06.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света
съпругът кралица елизабет принц филип приет болница

Инфекцията се е появила от „вече съществуващо състояние“. Дукът на Единбург, който по-късно тази година ще се оттегли от публичния живот на 96-годишна възраст, е бил приет в лечебното заведение „Крал Едуард Седми“ във вторник вечерта.

Съпругът на Елизабет Втора трябваше да придружи монарха при откриването на работата на парламента по-късно днес. Техният най-голям син и пряк наследник на трона – принц Чарлс, ще придружи майка си вместо него.

„Принц Филип е в добро настроение и е разочарован, че трябва да пропусне държавното откриване на парламента“, каза говорител на Бъкингамския дворец.

Последната публична поява на принца беше по време на армейска церемония в събота в чест на 91-я рожден ден на кралицата. По време на събитието той наруши традицията и се появи облечен в тъмен костюм, вместо във военната си униформа с тежка висока шапка с меча кожа


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама агенти на ДАНС отиват на съд за престъпления от общ характер
Двама агенти на ДАНС отиват на съд за престъпления от общ характер
​Румънското правителство бе свалено от власт
​Румънското правителство бе свалено от власт