НОВИНИ

Спряха пожара между селата Бараково и Дъбрава

Пожарът между кюстендилското село Бараково и благоевградското Дъбрава бе локализиран от всички страни към 18,00 часа, съобщи директорът на Югозападното държавно предприятие - Дамян Дамянов. Той уточни, че по първоначални данни огнената стихия е унищожила около 200 декара сухи треви и храсти, както и земеделска земя. 30 декара иглолистни гори също са засегнати от огъня.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
18:46, 29.08.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
спряха пожара селата бараково дъбрава

На място остават дежурни групи, за да не се възпламенят нови огнища в периметъра на пожара, тъй като има силен вятър и това е много възможно да се случи.

Пожарът възникна към 15,00 часа днес. Веднага бяха мобилизирани сили на противопожарните служби от Кюстендил и Благоевград, както и горски служители от Югозападното държавно предприятие. На помощ им се притекоха и десетки местни хора. Над 40 служители от седем териториални поделения на ЮЗДП се включиха в гасенето на огъня, който тръгнал от земеделски земи. Заради силния вятър бързо се разпространи към благоевградското село Дъбрава. Служители на държавните горски стопанства в Благоевград, Рилски манастир, Невестино, Симитли, Самоков, Витошко-Студена и Дупница са на мястото на пожара. В потушаването на огъня участваха 5 специализирани противопожарни автомобила на ЮЗДП.

"Спряхме огъня, който стигна на 200 метра от махала Ваканинци, където има къщи и църква", заяви кметът на село Дъбрава - Росен Георгиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Граната стресна жителите на първомайското село Дълбок извор
Граната стресна жителите на първомайското село Дълбок извор
Масов бой в бежанския център в Харманли
Масов бой в бежанския център в Харманли