НОВИНИ

Станишев: Кохезионната политика е голям успех за ЕС

Кохезионната политика е голям успех на Европейския съюз, заяви на конференция в Брюксел лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев.

bnt avatar logo
от БНТ
18:34, 10.07.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Той посочи, че ПЕС ще се бори докрай за запазването на това финансиране. Станишев отбеляза, че няма регион в Европа, включително и в България, където да не се виждат конкретни резултати от политиката на солидарност. Европейските социалисти имат амбицията да представят прогресивна лява визия за бъдещето на кохезионната политика като неразделна част от съществуването на Евросъюза.

Сергей Станишев - президент на ПЕС: Има много опасни идеи, които казват - първо ще имаме много по-малко пари като европейски бюджет заради Брекзит, значи трябва да бъде редуцирано кое - кохезионната политика. Второ - грантовете трябва да бъдат все повече подменени от т.нар. финансови инструменти, тоест заеми, но не всички общини трябва да ги вземат. И това е много опасно, защото в крайна сметка може да доведе не до сближаване на по-изостаналите региони с по-напредналите икономически и инфраструктурно, а до раздалечаване.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново протест на лекарите от общинската болница Свети Мина в Пловдив
Отново протест на лекарите от общинската болница "Свети Мина" в Пловдив
Протест на родители и ученици заради дисциплинарно уволнение на учител от СМГ
Протест на родители и ученици заради дисциплинарно уволнение на учител от СМГ