НОВИНИ

"Търкиш еърлайнс" раздава лаптопи на пътниците в бизнес класа, пътуващи до САЩ

Турската авиокомпания "Търкиш еърлайнс" започна да подготвя днес преносими компютри за пътниците в бизнес класа, пътуващи до САЩ, след като през март бе забранено в салоните на самолетите да се използват лаптопи и таблети. Генералният директор на "Търкиш еърлайнс" Билял Екши съобщи в Туитър, че от днес авиокомпанията е започнала да раздава лаптопи на пътниците в бизнес класа, пътуващи до САЩ. "С тази нова услуга пътниците ще могат да продължат без прекъсване личната си дейност на лаптоп в облаците", се посочва в прессъобщение на компанията.

bnt avatar logo
от БТА
17:29, 06.05.2017
Чете се за: 00:51 мин.
По света
търкиш еърлайнс раздава лаптопи пътниците бизнес класа пътуващи сащ

САЩ решиха да забранят преносимите компютри и таблетите в пътническите салони при полети на девет авиокомпании, излитащи от десет международни летища от арабски страни и Турция, позовавайки се на рискове за сигурността. Осемте държави, чиито авиокомпании и летища са включени в забраната, са съюзници или партньори на САЩ: Турция, Йордания, Египет, Саудитска Арабия, Кувейт, Катар, Обединените арабски емирства и Мароко.

Впоследствие и Великобритания обяви, че въвежда подобна забрана, която засяга Турция и пет арабски страни: Ливан, Йордания, Египет, Тунис и Саудитска Арабия.
Лаптопи със сензорни екрани, с логото на "Търкиш еърлайнс", ще бъдат раздавани от 12 май на пътниците в бизнес класа при полети до Великобритания, съобщават още от авиокомпанията.

За да бъдат защитени данните на пътниците, цялата информация, въведена на преносимите компютри, които ще бъдат снабдени и с USB-устройства за запазване на необходимата информация, ще бъдат напълно изтривани след изключване на лаптопа.

Турция реагира остро на решенията на САЩ и Великобритания за въвеждане на тази забрана. Президентът Реджеп Тайип Ердоган призова за отмяната й "възможно най-бързо".

"Търкиш еърлайнс" позволи веднага на пътниците, които не желаят да оставят преносимите си компютри и таблети в извънкабинния багаж, да ги вземат с тях при качване и да ги предадат на екипажа на авиокомпанията. Съхранявани в специално отделение, след приземяване устройствата се връщат на пасажерите.

Трите големи авиокомпании от Залива ("Катар еъруейз", "Емирейтс" и "Етихад") също заемат на пасажерите си в бизнес класа лаптопи и таблети при полети до САЩ, отбелязва Франс прес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди поляци протестираха във Варшава срещу популисткото полско правителство
Хиляди поляци протестираха във Варшава срещу популисткото полско правителство
САЩ подготвят модернизация на румънската военна база Михаил Когълничану
САЩ подготвят модернизация на румънската военна база "Михаил Когълничану"