НОВИНИ

Тръмп официално откри кампанията си

Доналд Тръмп официално откри кампанията си за втори мандат на президентските избори през 2020 г, и отново обеща да направи Америка велика.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:38, 19.06.2019
Чете се за: 00:55 мин.
По света

Пищно, шумно и очаквано - така накратко може да се опише началото на кампанията за преизбирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ. Залата в Орландо, щата Флорида - смятан за ключов в надпреварата за Белия дом, се оказа тясна за повече от 20-те хиляди привърженици на държавния глава.

Той нарече Флорида свой втори дом и обеща никога да не разочарова избирателите си.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Да направим Америка велика! Ще я направим по-добра, отколкото някога е била. Затова стоя пред вас и официално обявявам началото на кампанията си за втори мандат като президент на Съединените щати.

Речта на Тръмп продължи необичайно дълго - около час и 20 минути. Той по-скоро обобщи постигнатото до момента, отколкото да обяви новия си дневен ред, коментираха анализатори. Не пропусна да разкритикува демократите и да мине по всички злободневни теми от миграцията, до разследването на предполагаемата намеса на Русия в президентските избори преди 4 години. А привържениците му бяха във възторг от началото на кампанията.

Майк Прайуи: Беше наелектризиращо! Велико!
Кати Уорд, Тексас: Фантастично! Страхотни хора! Страхотна реч. Прекрасна енергия. Велики послания! Толкова патриотично! Излязох толкова щастлива!
Хосе Ерера: Мисля, че беше страхотно начало на кампанията за преизбирането му. Мисля, че дотук свърши страхотна работа и няма граници за възможностите му!

След изявата на Тръмп един от кандидатите на Демократическата партия за Овалния кабинет - Бърни Сандърс, написа в Туитър, че президентът "живее в паралелна реалност". Според първоначалните социологически проучвания Тръмп изостава от водещите кандидатите на демократите и го очаква тежка кампания.

Паралелно с първата му предизборна изява в Орландо се проведе и протест срещу управлението му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без ясен победител при дебата между кандидатите за лидер на британските тори
Без ясен победител при дебата между кандидатите за лидер на британските тори
Специалистите по медицински грижи в Кърджали излизат на протест
Специалистите по медицински грижи в Кърджали излизат на протест