НОВИНИ

Цифровият единен пазар може да осигури ползи за 415 милиарда евро

"Единният пазар е допринесъл значително за растежа на европейската икономика, но все още има нереализиран потенциал, който може да стимулира генерирането на добавена стойност, създаването на нови работни места и устойчивото развитие". Това е заявил заместник-министърът на икономиката Любомир Ганчев при откриването на конференцията "Единен европейски пазар", организирана от Американската търговска камара в България, съобщиха от Министерството.

bnt avatar logo
от БТА
12:02, 20.04.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
цифровият единен пазар осигури ползи 415 милиарда евро

Ганчев е казал, че една от най-обещаващите и изпълнени с предизвикателства области в настоящия момент е цифровият единен пазар. Той може да осигури ползи в размер на 415 милиарда евро, като разкрива нови възможности за насърчаване на икономиката.

Заместник-министърът на икономиката е пояснил, че секторът на услугите представлява две трети от европейската икономика и създава 90 на сто от новите работни места в ЕС. "Подкрепяме инициативите за развитие, в т. ч. въвеждането на паспорта за услуги, който се очаква да спести време и средства на бизнеса чрез преодоляване на регулаторните различия в изискванията на държавите-членки, намаляване на административните пречки и на правната несигурност пред доставчиците на услуги, които желаят да предоставят трансгранични услуги на европейския пазар", е допълнил заместник-министър Ганчев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция в навечерието на президентските избори
Франция в навечерието на президентските избори
Спорт за децата в свободното време
Спорт за децата в свободното време