НОВИНИ

Турските власти знаят самоличността на атентатора от истанбулския клуб "Рейна"

Турските власти знаят кой е стрелецът от истанбулския клуб "Рейна". Самоличността му е разкрита, заяви министърът на външните работи на Турция - Мевлют Чавушоглу, но не назова името му и не разкри подробности около разследването.

bnt avatar logo
от БНТ
15:10, 04.01.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Спецакциите продължават. В Измир са задържани 27 души във връзка с атаката от новогодишната нощ. Обискирани са били семейства, които наскоро са се преместили от Коня. Предполага се, че заподозреният за стрелбата в Рейна, който все още е на свобода, е живял в града няколко седмици преди атаката. Според турския министър по европейските въпроси Йомер Челик, нападателят е действал изключително професионално, познавал е много добре заведението и е съумял да надхитри съвременните разузнавателни и издирвателни техники. Йомер предположи, че е бил обучаван някъде в Близкия Изток. В първата си публична изява след стрелбата в Рейна, президентът Реджеп Тайип Ердоган заяви, че тя цели да раздели турското общество

Реджеп Таийп Ердоган, президент на Турция: "Няма смисъл от опити да се обвинява различният начин на живот в Ортакьой за атаката. Всичко това е част от операция за разделяне на нашата страна и отслабване на политическата воля. Начинът на живот на никого не е системно заплашен в Турция. Ние няма да го позоволим! Не сме го позволили откакто сме поели управлението преди 14 години!"
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Издирват мъж, опитал да прегази охранител на магазин на „Цариградско шосе”
Издирват мъж, опитал да прегази охранител на магазин на „Цариградско шосе”
Земетресение с магнитуд 3,5 по Рихтер е регистрирано тази нощ край Стражица
Земетресение с магнитуд 3,5 по Рихтер е регистрирано тази нощ край Стражица